banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

A. Janković

Od jutros za sav automobilski promet zatvorena je Ulica Alojzije Janković koja vodi od Spara, brdom uz gradski stadion, prema Gavrinici, do Osječke ulice. Razlog je početak radova na njenoj modernizaciji koje bi požeška tvrtka „Promet građenja“ trebala izvoditi do kraja listopada.  

Riječ je o trogodišnjem projektu u kojem bi ova, sada makadamska cesta, trebala postati suvremena gradska prometnica dužine nešto veće od 300 metara, ukupne projektne cijene 2,58 milijuna kuna, doznajemo od Marije Čar, voditeljice odsjeka za stambeno-komunalne poslove u gradskoj upravi. 

U ovom tromjesečnom ciklusu predviđena je izgradnja instalacija za sakupljanje oborinskih voda te suvremenog asfaltnog kolnika širine 6 metara omeđenog ivičnjacima u vrijednost od 1,42 milijuna kuna, pri čemu je oko 400.000 osigurano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, a ostalo iz gradskog proračuna.

U nastavku, brzine ovisno o financijskim mogućnostima, treba s obje strane biti izgrađen pješački nogostup i uz zapadnu stranu biciklistička staza, uređen zeleni pojas te javna rasvjeta.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić