cjepljenje 3

Na posljednjem testiranju u našoj županiji od 16 obrađenih uzoraka, tri su bila pozitivna što je velika brojka s obzirom da je u prvih 17 dana srpnja od točno 1200 uzoraka bilo svega devet pozitivnih.

Epidemiolog dr. Ante Vitalia to ipak ne smatra početkom nekog novog vala jer od troje pozitivnih, dvije su osobe povratnice s mora u istom automobilu, dok je treća s područja Osječko-baranjske županije, ali testirana u našim ustanovama. No dr. Vitalia i dalje poziva na oprez u ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera, a naročito na cijepljenje pri čemu s odazivom građana nije zadovoljan. Od polovine lipnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Županije organizira tjedno u različitim gradovima pet do šest punktova za masovno cijepljenje bez ikakvih najava s mogućnošću izbora vrste cjepiva. No cjepiva i dalje ima više nego zainteresiranih.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom što je najviše od 23. lipnja, pri čemu niti jedan nije s područja Pakraca i Lipika i niti jedan nije hospitaliziran.  

Na posljednjem cijepljenju u pakračkoj dvorani provedenom u subotu cijepljeno je 146 osoba od kojih 102 prvom dozom, izvijestio nas je dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik

S tim brojem i u šest ranijih srpanjskih punktova (Lipik 1. i 16., Pakrac, 2., 8. 10. i 15. ) ukupno je cijepljeno 1487 osoba od čega 497 prvi put.

Slijedeći punktovi na ovom području bit će organizirani u pakračkoj sportskoj dvorani u četvrtak 22. srpnja te u subotu 24. srpnja. U oba slučaja bez prethodne najave građani će od 9 do 12 sati moći birati jedno od sva četiri cjepiva registrirana u EU, kaže dr. Beluškov.