banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

biciklijada

Tradicionalna, a ove godine i jubilarna 20. biciklijada u organizaciji Turističkih zajednica Pakraca i Lipika te Grada Pakraca startat će u nedjelju 18. srpnja s početkom u 17 sati.

Okupljanje Pakračana bit će na gradskoj tržnici od 16 sati gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti i e-bicikle, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada.

Biciklistička kolona krenut će od gradske tržnice, ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga,  Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip Pakre u smjeru Lipika.

Okupljanje Lipičana je predviđeno u parku kod „Paviljona Izvor“ od 17 sati, a kad im se pridruže pakrački biciklisti, biciklijada će se nastaviti Ulicom hrvatske mladeži, preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca do jezera Pakurnovac.

pakurnovac

Na cilju će sudionike dočekati sendviči i voda, a tradicionalna tombola će ove godine biti posebno atraktivna. Zahvaljujući trgovini „Bicikli Tessari“, čiji je vlasnik Vladimir Tessari idejni začetnik ove biciklijade, najsretniji sudionik će kući otići bogatiji za bicikl. Uz brojne druge zanimljive, sponzorske nagrade, organizator je osigurao i poklon bon od 1.000 kuna!

„Prva biciklijada održana je 2001. godine i sretni smo i ponosni da traje već 20 godina. Osim naših sugrađana s područja Pakraca i Lipika, svake godine imamo goste i iz okolnih gradova. Ruta nije zahtjevna i mogu je odvesti i stari i mladi pa zato, ali i zbog ovog velikog i za nas važnog jubileja, pozivam da nam se pridružite u nedjelju i da na taj način zajedno obilježimo 20. rođendan naše biciklijade“, poručuje Sabo Seleši.

Pakrac biciklijada plakat

U slučaju kiše, biciklijada se odgađa za sljedeću nedjelju.

Promocija knjige i kino 

Program Pakračkog ljeta ovog vikenda započinje u dvorištu kompleksa Janković gdje će u petak s početkom u 20 sati u organizaciji gradske knjižnice i muzeja biti predstavljen novi roman Pakračanina Danijela Špelića „Svjedok“. „Riječ je o romanu koji je nastavak prethodnog romana „Nestala“, a i u njemu možemo, ako detaljno čitamo, pronaći neke pakračke motive, ulice, događaje. Glavni lik živi i radi u Trenkovcu, mjestu koje je inspirirano upravo našim gradom, a u njemu se Špelić dotiče i nekih epizoda iz Domovinskog rata“, doznajemo od ravnateljice knjižnice Monike Lucić Fider. Promocija će biti održana uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH te Grada Pakraca.

Danijel 2 1024x577

U subotu od 21 sat na redu je treća ovogodišnja projekcija „Kina pod zvijezdama“ na kojoj će biti prikazana još jedna uspješnica Marvelovih remek djela - „Thor“ koji gledatelje vraća u Asgard - dom bogova u nordijskoj mitologiji. U filmu glume: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman.

ljetno kino 3.6.

Fotografije: arhiva Pakračkog lista

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić