banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

cjepivo

Mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja posljednja tri dana ovog tjedna (četvrtak, petak, subota) nastavljaju s cijepljenjem. Od 9 do 12 sati u četvrtak 15. srpnja u pakračkoj sportskoj dvorani cijepit će se osobe koje su na istom mjestu prije približno šest tjedna cijepljene prvi put, no bit će moguće cijepljenje i zainteresiranih s prvom dozom, kaže dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik. Dan poslije, otvoren punkt za cijepljenje će biti u sportskoj dvorani u Lipiku kada će u ponudi biti sva četiri registrirana cjepiva u EU. Identično će biti i ponovo u pakračkoj dvorani u subotu kada će se od 9 do 12 sati moći cijepiti svi zainteresirani.

Zdravstveni radnici ističu da će cjepiva biti dovoljno i da nema potrebe da građani dolaze i po sat i više prije otvaranja punkta, kao i što nema potrebe da većina zainteresiranih dolazi u prvi sat pa se stvori nepotrebna gužva i nervoza, kao što je to bio slučaj prošlog četvrtka u Pakracu.

gužva

U četiri srpanjska punkta (Lipik 1., Pakrac, 2., 8. i 10.) ukupno je cijepljeno 1005 osoba od čega 307 prvi put.

Kako doznajemo od Mate Matijevića, ravnatelje HZJZ Županije do sada je u našoj županiji od ukupnog broja stanovništva 32,8 posto cijepljeno s dvije doze, a još 6 posto s jednom. U odnosu na odraslu populaciju, iznad 18 godina, s najmanje jednom dozom je cijepljeno 47,3 posto, čime smo malo iznad hrvatskog prosjeka.

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je aktivno 2 slučaja zaraze korona virusom pri čemu je jedna osoba hospitalizirana. Na posljednjem testiranju obrađeno je 88 uzoraka, pri čemu niti jedan nije bio pozitivan. U 12 dana srpnja zdravstvene ustanove na županiji su testirale 775 osoba, 7 testova je bilo pozitivno. I dalje je veliki udio negativnih testova zbog testiranja građana iz osobnih potreba.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić