slika 8

U ovogodišnjoj ljetnoj sezoni u svom odmaralištu „Cvrčak“ na Viru, Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac, planira ostvariti oko 3500 noćenja s oko 550 gostiju čime bi uvelike nadmašili prošlu, obilježenu epidemiološkim mjerama. Time bi bili sanirani prošlogodišnji gubici, ali i bio vraćen interes za ljetovanja u ovom odmaralištu. No, unatoč tome, uspjeli su objekt odmarališta završiti izvana, gdje je na već postavljeni klimatizacijski sustav, ove godine završeno pročelje tako da je odmaralište dobilo znatno ljepši i suvremeniji izgled.  

slika 4

Ovogodišnja sezona je počela 26. lipnja dolaskom prve grupe, njihovih već tradicionalnih gostiju, UZOSIO Golubica iz Vukovara. Prošloga tjedna ljetovala je grupa odraslih osoba iz Pakraca, Lipika, Daruvara i Siska. 

slika 1

Od jučer tamo boravi dječja grupa koju uvijek financiraju gradovi Pakrac i Lipik i šalju djecu na ljetovanje preko svojih socijalnih vijeća. Iznenađenje ove godine je čak 25-ero djece koji na ljetovanje idu o trošku svojih roditelja. Svake godine ljetni kamp svoj djeci donosi pregršt dobre zabave, pjesme, plesa, aktivnosti, ali i učenja plivanja. Djeca se zabavljaju i odmaraju pod budnim okom naših volontera koji nesebično odvajaju svoje vrijeme i godišnje odmore, kaže D. Kiš. Dječja grupa ostaje do 18. srpnja, a nakon nje dolaze djeca koju upućuje Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, koji su zbog korone lani izostali. Oni ostaju do 30. srpnja kada  dolaze umirovljenici Pakraca i Daruvara.

slika 6

Rukometni klub Lipa popunjava termin od 8. do 17. kolovoza, grupa sastavljena od umirovljenika Novske, Požege i Pakraca je na programu od 17. do 26. kolovoza. U posljednjoj grupi do 4. rujna su na programu umirovljenici iz Zagreba, još jedna organizirana skupina koja ove godine po prvi put dolazi na Vir.

slika 3