ambijent

Svjetska premijera novog pojačala, radionica slaganja gramofona i izložba pet vrhunskih zvučnih sistema uz druženje na otvorenom bili su sadržaji manifestacije Warm-up! održane jučer poslijepodne u kuriji Janković koju su organizirali Božidar Savi, te Muzej i Knjižnica Grada Pakraca, ekipa koju Pakračani ponajviše poznaju kao dugogodišnje organizatore vrlo uspješne međunarodne priredbe Multipak. I jučerašnja događanja su imala za cilj promociju i najavu Multipaka koji je ove godine, nakon jednogodišnje stanke zbog korone, najavljen za 17. i 18. rujna. 

Božo Savi

Nešto poslije 13 sati poduzetnik i glazbeni entuzijast Božidar Savi otvorio je vrata vijećnice u kuriji te je uskoro tridesetak prvih gostiju pristiglih iz Slovačke, Srbije i raznih krajeva Hrvatske imalo priliku vidjeti i čuti pojačalo najavljeno s nazivom „Pakra“. Kako nam je rekao uvijek samozatajan i osobnoj promociji nesklon Božo on je osmislio i dizajnirao pojačalo koje je proizvedeno u Srbiji u ograničenoj seriji od 20 komada. Namijenjeno je kućnoj upotrebi. Vrijednost mu je oko 2500 eura, ali će na ovoj promotivnoj akciji biti prodavano za tisuću eura.    

pojačalo

Uz ovo pojačalo u vijećnici je bilo izloženo i više drugih zvučnih sistema, vrlo lijepih i skupih kutija čiju cijenu i kvalitetu prepoznaju samo vrhunski stručnjaci i zaljubljenici u hi-fi tehnologiju.

Već pola sata nakon otvaranja u dvorištu je zapaljen roštilj, jednako skup kao i uređaji u vijećnici, što je najavljivalo dodatni sadržaj ovoj zabavi čije trajanje je bilo predviđeno do 21 sat.

posjetitelji