ekipa rila

Da je pub kviz jedan od najzanimljivijih i najzabavnijih ljetnih događaja u Pakracu koji svaki put privuče velik broj natjecatelja, uglavnom mladih ljudi željnih znanja i dobre zabave dokazuje sinoćnja večer u dvorištu Janković gdje se tražilo mjesto više za ovu društvenu igru popularnog formata koja je svoje prvo pakračko izdanje imala prije četiri godine.

U organizaciji gradske knjižnice, muzeja i Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik na kvizu je snage odmjerilo čak 11 ekipa zvučnih imena: Početnici, Kolege, Argonauti, Svizci, Kikiriki, Šuplja lipa, D moll, Ananas Ante, Bad club, Family, Rila - sastavljenih od tri do pet članova, koji su svoje znanje prezentirali u pet krugova natjecanja. Po krugu je natjecateljima bilo postavljeno po petnaest pitanja iz područja povijesti, kulture, književnosti pa sve do filma i sporta.

kvizaši

U dvoipolsatnom natjecanju, najbolje znanje pokazala je ekipa „Rila“ u sastavu Matija Kulhavi, Tomislav Ević, Darian Husko, Ognjen Kafka i Nives Matijević, koja je osvojila 89 bodova i pobijedila sa sedam bodova razlike drugoplasiranu ekipu „Bad club“ te trećeplasirane „Početnike“, koji su osvojili 80 bodova.

Prva tri mjesta nagrađena su simboličnim nagradama organizatora i sponzora, a ugodna atmosfera i odličan odaziv ekipa i gledatelja potvrda je da su Pakračani i Lipičani itekako željni ovakvog druženja gdje se mogu istovremeno zabaviti, ali i naučiti nešto novo.

IMG9917
IMG9919
IMG9920
IMG9921
IMG9926
IMG9923
IMG9935
IMG9936
IMG9937
IMG9939