cjepivo

Mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja jučer su u pakračkoj sportskoj dvorani cijepili 432 građana od kojih je 52 cijepljeno prvi puta. Svi zainteresirani moći će se na istom mjestu cijepiti i sutra kada će od 9 do 12 sati biti omogućeno cijepljenje svim zainteresiranim, a u ponudi će biti sva četiri cjepiva odobrena u Europskoj uniji: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca i Johnson&Johnson, izvijestio nas je dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik. Zainteresirani trebaju samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu.   

Cijepljenje će početi u 9 sati i nema potrebe, kao jučer, da građani dolaze i po sat vremena ranije. Cjepiva će biti dovoljno i stoga nema potrebe da svi zainteresirani dođu na početak cijepljenja i nepotrebno stvore gužvu u kojoj nema preporučenog epidemiološkog razmaka, kao što to pokazuje naša fotografija snimljena jučer poslije devet sati ispred dvorane.

gužva

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je bilo aktivno dva slučaja zaraze koronavirusom, a od 57 testiranih niti jedan nalaz nije bio pozitivan. Od 1. srpnja, dakle u osam dana, testirano je 474 građana pri čemu je pet nalaza bilo pozitivno.