vezanje pojasa Large

Sutra od 8 do 13 sati na području Policijske postaje Pakrac provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto sjedalica u vozilima.

Policijski službenici će tijekom provedbe pojačanog nadzora posebnu pozornost obratiti na korištenje sigurnosnog pojasa svih osoba u vozilima te na prijevoz djece, odnosno da li djeca sjede u dječjim sjedalicama koje moraju biti pričvršćene odnosno propisno postavljene, te da li su djeca vezana sigurnosnim pojasom, najavljuju iz Policijske uprave Požeško-slavonske.

Proteklog vikenda su na cijeloj županiji provodili preventivno-represivna akciju s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa. Provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja tih aktivnosti utvrđeno je ukupno 58 prekršaja od čega 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.