slikari 2 glavna

Događanja na Pakračkom ljetu kao što je kolonija lokalnih slikara i turistički obilazak užeg središta grada nazvan „Šetnja s generacijom Z“ jučer poslijepodne je ponovo oživio pakračku šetnicu.

Nakon 16 sati u organizaciji Muzeja Grada Pakraca 15-ak lokalnih slikara, među kojima je bilo i djece, dva se sata, koristeći tehniku akvarela, družilo slikajući prema vlastitim motivima pri čemu ih je organizator počastio kavom i sokovima. Nacrtani radovi ostat će kao dio zbirke pakračkog muzeja, a za uzvrat slikari su dobili prazna slikarska platna – za budući rad, pojasnila je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja.  

Novi sadržaj Pakračkog ljeta „Šetnja s generacijom Z“ kojeg su osmislili učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar koji su na praksi u Turističkoj zajednici: Marko Barač, Lucija Peternel, Maja Čalić, Tea Major i Ana Maraković iza 18 sati ispred gradskog sata su poveli grupu građana u obilazak povijesnih pakračkih znamenitosti. Nakon što su upoznati s povijesnom povezanosti Pakraca i sata s početka prošlog stoljeća, obišli su i čuli znamenitosti pakračkih arheoloških iskopina, kao i povezanost Pakraca s obitelji Janković u njihovoj nekadašnjoj kuriji o čemu su im govorile učenice – turistički vodiči obučeni u izvornu garderobu toga vremena. Za kraj su u nedavno izgrađenoj improviziranoj kovnici novca pored zgrade Turističke zajednice još jednom čuli priču o pakračkoj kovnici i slavonskom banovcu koji su mogli uz pomoć prikladno obučenog viteza iskovati i sami.  

djevojke odora

Za oko 150 gledatelja je ovaj dan Pakračkog ljeta završio u dvorištu kurije gdje su na otvorenom u ciklusu „Kino pod zvijezdama“ pogledali film „Bohemian Rhapsody“ redatelja Bryana Singera.

Program Pakračkog ljeta u organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca nastavlja se već ovog utorka u vijećnici kurije Janković kada će s početkom u 18 sati svoju zbirku poezije predstaviti naš sugrađanin Andrija Runje te ponovo s više događanja idućeg vikenda.

slike
slikari
slikari-djeca
sat-polazak
obilazak-kovnica
ljetno-kino-36-