Vatra 2

Sudeći po jučerašnjoj posjećenosti Pakračani će voljeti svoju šetnicu i ulična događanja na njoj. Oni su u velikom broju sinoć boravili na trgu i Ulici hrvatskih velikana.

Prijepodnevni program koji se sastojao u ponudi raznih napuhanaca i malog vrtuljka te u „kućici“ na središnjem dijelu trga u malom kreativno/umjetničkom kutku, u kojem su se predstavili lokalni kreativci i amaterska slikarica Sanja Krucki te njena kćer Ebony Lasić,vjerojatno zbog vrućine nije izazvala veliki interes. No sve je po odazivu građanstva nadoknadio poslijepodnevni i večernji program.

DSC09591

Nakon 16 sati program su nadopunile svojom ponudom proizvoda i rukotvorina lokalne udruge i OPG-ovi. Sat poslije počeo je nastup  uličnih zabavljača, žonglera i hodači na štulama, a  ispred ureda Turističke zajednice u organizaciji  Muzeja Grada Pakraca i Gradska knjižnica održana je zabavna likovna radionica za djecu. Kako nam je rekla Monika Fider Lucić, ravnateljica Knjižnice, sudjelovalo jer oko 50-ero djece koji su izradili crteže s motivima Pakraca i hrvatskih obilježja koji su prije mraka već bili izloženi u formi zastavica na prigodno postavljenom užetu preko šetnice. Nakon 19 sati na šetnici je prikazana dječja predstava „Šareni Gustav“, no najaviše interesa je izazvao „Mak teatar“  koji su predstavili svoj poznati spektakl vatrom, popularni Fireshow  održan na zelenoj površini trga.

Gabrijela Sabo Seleši, tajnica Turističke zajednice, organizatora ove manifestacije koja se pod imenom „Subotnja špica“ jučer održala po prvi put  je izuzetno zadovoljna interesom i odazivom građana. 

Program će sa sličnim sadržajima u sklopu „Pakračkog ljeta“ biti nastavljen sljedeće subote kada će  pješačkoj zoni od 16 sati biti održana  likovna kolonija lokalnih umjetnika te od 21 sat u dvorištu kompleksa Janković prva projekcijom filma  iz ciklusa manifestacije „Kino pod zvijezdama“.

vatra-3
Vatra-2
Vatra-1
tule
tandovi-no
pantomima
Monika
likovna-radionica
izloba
DSC09638