policija bazeni 1

„Zaštitimo svoju imovinu na bazenu“ naziv je preventivne akcije koju hrvatska policija provodi već nekoliko godina u cilju upozoravanja građana na potrebu da na tako frekventnim mjestima, u specifičnim okolnostima kao što su bazeni, sačuvaju od otuđenja imovinu koja im je i u tim uvjetima neophodna kao što su novčanici, mobiteli, naočale i slično. Projekt se provodi u suradnji sa vlasnicima ili upraviteljima bazena, kao i s predstavnicima lokalne samouprave. Dio tih preventivnih policijskih aktivnosti je danas prijepodne bio lipički bazen koji su obišli predstavnik požeške policijske uprave Goran Matijević, načelnik Policijske postaje Pakrac Robert Hrastić  i policajac u zajednici Darko Major koji su o toj problematici razgovarali sa Slobodanom Katunarom, predsjednikom Gradskog vijeća Lipik i zaposlenicima  bazena.  

Tom prigodom Matijević je istaknuo da što se tiče stanja sigurnosti na našem području u vrijeme ljetne sezone, ono se može ocijeniti povoljnim jer se ne bilježi veliki broj kaznenih djela, a sama aktivnost ovog projekta je usmjerena na poticanje građana na samozaštitno ponašanje. Akcija se provodi postavljanjem plakata, podjelom letaka i obilaskom bazenskih kompleksa.

Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia na bazenu pruža informaciju svim posjetiteljima da taj turistički objekt djeluju prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

policjja bazeni 2