žongliranje 1024x683

Tradicionalna manifestacija „Pakračko ljeto“ koju organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica i Sportska zajednica, u suradnji s knjižnicom, muzejom i glazbenom školom i ove godine nudi niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti tijekom ljeta, koja će, nadamo se, ponovo obogatiti i oživjeti grad nakon niza epidemioloških mjera i restrikcija.

Kulturni dio programa odvijat će se uglavnom u dvorištu kompleksa Janković i u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“, ali će, po prvi put, i novouređena pješačka zona postati mjesto održavanja predstava, radionica i likovne kolonije. Jazz koncerte održat će „Damirov Django band“ i Kvartet Darko Misirača, očekuju nas i kino projekcije na otvorenom koje započinju 3. srpnja, dok će ljubitelji kvizova svoje znanje moći iskušati na Ljetnom pub kvizu. Najavljene su i dvije promocije knjiga pakračkih autora; zbirke poezije „U mreži čarolije“ Andrije Runje i romana „Svjedoci“ Danijela Špelića. Ovogodišnji program završava šumskim festivalom „Pozdrav ljetu“ koji će krajem kolovoza biti organiziran kod Planinarskog doma na Omanovcu.

kolona 1024x683

Ovih dana započela su i sportska događanja, malonogometni turnir na igralištu kod stare gimnazije, a očekuje nas još tradicionalna biciklijada Pakrac-Lipik, turnir odbojke na pijesku, nogomet, ribolov i kamp za mlade rukometaše.

O terminima održavanja svake manifestacije pojedinačno, bit ćete redovito obavještavani na našem portalu.

šetnica

Poziv izlagačima

Prva u nizu manifestacija na novouređenoj pakračkoj pješačkoj zoni, nazvana „Subotnja špica“ bit će održana 26. lipnja od 9 sati, a uključuje predstave, radionice i sadržaje za djecu te ponudu lokalnih domaćih proizvoda.

Iz Turističke zajednice pozivaju sve zainteresirane da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih domaćih proizvoda i radova, a zbog ograničenih mjesta, potrebno je javiti se i potvrditi sudjelovanje najkasnije do srijede 23.lipnja na: e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefon 411-288, mobitel 098/436-176 ili osobno u uredu Turističke zajednice.

plakat 2021 8