prazna kino sala

Filmske radionice za djecu i projekcija domaćeg filma „Tereza37“ na programu su ovog vikenda u Hrvatskom domu.

U sklopu projekta „Škic kroz šaluzinu“ koji je podržan sredstvima HAVC-a u 2021. godini s 20.000 kuna ove subote (15 do 19 sati) i nedjelje (od 9 - 11)  bit će održana filmska radionica koja je za djecu i mlade u preporučenoj dobi od 7 do 14 godina besplatna, mada je pristup moguć i izvan te dobne starosti. Voditelji radionice su akademski slikari Marko  Tadić i Mihael Giba te glumica Petra Težak. Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 098 914 92 37 (Krešimir)

Od petka do nedjelje s početkom sva tri dana u 20 sati bit će prikazivan višestruko nagrađivani igrani film Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić.

Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu gdje je osvojio šest Zlatnih arena, a redatelj Danilo Šerbedžija za ovaj je film nedavno osvojio godišnju nacionalnu Nagradu Vladimir Nazor u području filmske umjetnosti. Specifičnost filma je  u činjenici  da je ujedno prvi hrvatski igrani film prilagođen za gledanje osobama s oštećenjem vida. Ulaz 25 kuna.