banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ana biskup

Suradnja na području kulture, odgoja i obrazovanja bila je glavna tema razgovora pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević i požeško-slavonskog biskupa Antuna Škvorčevića prilikom jučerašnjeg prijema gradonačelnice u Biskupskom domu u Požegi kojem su sudjelovali i Jozo Zorić, pakrački župnik te Ivica Žuljević, voditelj Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije, izvješćuje službeni portal Požeške biskupije.

Gradonačelnica je iskazala optimizam u  pogledu gospodarskog razvoja  Pakraca i pomake u zapošljavanju povezanom s demografskim stanjem i potrebom proširenja dječjeg vrtića. Razmotrena su pitanje dovršetka zgrade u vlasništvu Župe Pakrac u kojem će u suradnji s Požeškom biskupijom biti na jesen otvoren dječji vrtić s katoličkim odgojnim programom.

Ana biskup 2

Biskup i gradonačelnica složili su se oko toga da se pojača suradnja na polju kulture te će se među ostalim započeti s održavanjem večeri sakralne glazbe u pakračkoj župnoj crkvi, a u postupku je obnova sakralne baštine, spašene u Domovinskom ratu te će se organizirati njezina prezentacija u Pakracu, zajedno sa sačuvanim raritetima iz župne knjižnice te arhivske građe. Razgovarali su i šire o stanju u zapadnoj Slavoniji i razmijenili poglede s obzirom na ono što je moguće ostvariti suradnjom različitih čimbenika na tom području.

Biskup, osim što je čestitao na novom izboru, poželio joj je da je Bog svojim blagoslovom prati u časnoj i odgovornoj službi i pomogne u nastojanju oko promicanja općeg dobra svih građana Pakraca.

*Izvor službeni portal Požeške biskupije.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić