IMG 9193

U svrhu održavanja gradskih ulica i teže pristupnih površina i pločnika Grad Pakrac nedavno je nabavio malu elektro čistilicu ITALA 135 proizvođača TSM – Technological system by Moro S.R.L. Ovlašteni zastupnik je firma Techno Win iz Pisarovine. Čistilica je odmah proslijeđenja na korištenje gradskom komunalnom pogonu. Prilikom primopredaje održane 8. lipnja na glavnom trgu kratko su predstavljene prednosti višenamjenskog električnog vozila za čije upravljanje nije potrebna vozačka dozvola.

IMG 9191

Između ostalog izdvojeno je da čistilica ima usisnu cijev tako da može uređivati i nepristupačne lokacije udaljene do tri metra od baze. Polivalentni stroj mete, pere i uisava, s volumenom spremnika za otpad od 130 litara, te onog za vodu od 30 litara. Voda se koristi paralelno s čišćenjem kako bi se spriječilo dizanje prašine tijekom rada. Ima dvije bočne četke i jednu središnju. Prednji kotači su pogonski, a stražnji su zakretni te ima mogućnosti vožnje unatrag. Operater upravlja čistilicom hodajući iza stroja ili stojeći/sjedeći na za to predviđenim kolicima.

Čisti 6500 kvadrata u satu i navodno svojim performasama mijenja četiri čovjeka. Osam sati punjenja baterije dostatno je za osam sati rada. Kako nam je rekla gradonačelnica A. Blažević, za čistilicu je izdvojeno nešto više od 160 tisuća kuna.

IMG 9192