DRVO TRI KRIŽA

Hrvatske šume, Šumarija Pakrac poziva javnost na uvid u prijedlog programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu "Pakračka gora – Zapadni Papuk" koji će biti održan sutra (četvrtak) s početkom u 13 sati u konferencijskoj dvorani Šumarije na Gavrinici.

Sudjelovanjem javnosti (građana pojedinaca, interesnih grupa i lokalne samouprave) u Šumariji žele prilikom postupka izrade dugoročnih planova gospodarenja šumama pravovremeno pružiti informaciju, odgovoriti na pitanja i svima pružiti mogućnost uključivanja u postupak, kažu iz Šumarije u ovom pozivu.

Šumarija Pkc

Završeni radovi na Kalvariji  

Od Damira Hasla, upravitelja Šumarije Pakrac doznajemo da su početkom lipnja završeni radovi sječe sušaca i izvaljenih stabala u šumi Kalvarija, istočno iznad Pakraca koji su trajali od polovine svibnja. Posječeno je oko 300 kubika hrasta kitnjaka, uglavnom sušaca. Manji dio tog materijala odnosi se na tehničko drvo, dok je u većem dijelu riječ o ogrijevnom koje će u višemetrici biti prodano građanima. Po cijeni od 170 kuna za kubik jedna osoba može uplatiti u Šumariji do 20 kubika. Informacije u Šumariji, u upravnoj zgradi na Gavrinici.