tom i jerry

Kino Hrvatskog doma pridružilo se programu senzornih projekcija koje je inicirao Hrvatski filmski savez s ciljem poštivanja dječje senzibilnosti i različitosti pa će tako ovog vikenda, od 4. do 6. lipnja s početkom u 18 sati biti prikazan dugometražni animirani film Tom i Jerry (2021.).

Pod motom "kino za sve i dostupno svima", na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova… Senzorne projekcije omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka, doznajemo od Dubravke Špančić, tajnice KPD Sloga.

„Tom i Jerry je priča o jednom od najomiljenijih rivalstava u povijesti te ponovno oživljava kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka uoči “vjenčanja stoljeća”, prisiljavajući očajnog organizatora vjenčanja da hitno zatraži nužne mjere...“ sadržaj je animiranog filma koji je sinkroniziran na hrvatski jezik, a glasove su posudili: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić, Ivan Colarić i Mirna Medaković.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a osobe s invaliditetom i njihova pratnja kao i korisnici Centra za usluge u zajednici Lipik imaju besplatan ulaz.