ŽIV 2

Prošlo je jedanaest mjeseci otkako 35 žena zaposlenih u sklopu projekta „Žena ispred vremena“ skrbe za korisnike projekta. Svaka od njih skrbi o šest, odnosno 210 krajnjih korisnika obuhvaćenih ovim izuzetno popularnim projektom. U sklopu njega žene korisnicima dostavljaju namirnice, lijekove, pripremaju obroke, pomažu im pri održavanju čistoće stambenog prostora, plaćanju računa, prate ih pri odlasku liječniku i slično.
Koordinatorica projekta, Ivana Bolčić, redovno obilazi korisnike gdje nailazi na izrazito zadovoljstvo provedbom projekta te kvalitetom pružene usluge koja izravno utječe na kvalitetu života.

Logo

Korisnici su složni u želji da se projekt nastavi što je duže moguće. Kada govore o uslugama koje primaju većina kao najvažnije ističe druženje i razgovor sa ženom koji ih obilazi te ih prilikom posjeta to najviše i veseli. Tako su se u proteklih jedanaest mjeseci razvila brojna prijateljstva. Upravo zbog toga, korisnike mnoge žene obilaze i van radnog vremena ili ih kontaktiraju telefonski kako bi se uvjerile da su dobro i da imaju sve što im treba. Starije i nemoćne osobe nerijetko su usamljene i ovisne o drugima, zbog čega posebno cijene ljubaznost, osmijeh na licu i velikodušnost djelatnica“, ističe Bolčić.
Projekt „Žena ispred vremena“ dio je poziva „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II“, a provodi ga Grad Pakrac i partneri Hrvatski Crveni križ - Gradsko društva Crvenog križa Pakrac, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb.

ŽIV 1

Opći cilj projekta je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unapređenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.
Projekt „Žena ispred vremena“, UP.02.1.1.13.0118, ukupne vrijednosti 3.250.300,00 kn, financira se 100% iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci - 18.06.2020.-18.12.2021. godine.

Vidljivost lenta

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca