Tamara Zoran

Najveći problem s kojim se susreće Pakrac, kao i većina slavonskih gradova, jest iseljavanje. Sve to ukazuje da Pakrac mora biti grad po mjeri ljudi kojima omogućuje da rade i dostojanstveno žive od svoga rada, transparentan i otvoren za sve svoje stanovnike. Briga o najmanjima, mladima, starijima i ranjivima, pružanje svim generacijama kulturne, rekreativne i sportske sadržaje kojima će obogatiti svoje slobodno vrijeme, ali i privući turiste su zadaće čijom realizacijom Pakrac postaje grad po mjeri čovjeka, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zoran Krejči, predsjednik pakračke Socijaldemokratske partije Hrvatske i nositelj liste ove stranke na nedjeljnim izborima za Gradsko vijeće Pakrac.

Program u šest točaka

U cilju toga, predizborni program pakračkog SDP-a naglašava šest točaka: potpuno ukidanje prireza, udvostručenje naknade za novorođenčad i smanjivanje cijene dječjeg vrtića, besplatni Internet na području cijeloga grada, jednostavan uvid u potrošnju gradskoga novca i zaustavljanje devastacije šuma.

U realizaciji tog programa oslanjali bi se na korištenje EU fondova za razvoj poduzetništva, jačanje poduzetničkog centra i poduzetničke zone i tako stvorili uvjete za otvaranje doma za starije i nemoćne u zgradi bivše psihijatrije.

Na području zdravstva se zalažu za poboljšanje uvjeta i kvalitete rada Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu izgradnjom novoga radnoga prostora, ali i privlačenjem mladih liječnika stimulativnim mjerama kako bi pristali živjeti i raditi u Pakracu.

Zoran

Obilježavanje važnih datuma iz starije i novije hrvatske povijesti treba provoditi tribinama, okruglim stolovima i prigodnim događanjima u suradnji s kulturnim gradskim ustanovama s ciljem rehabilitacije društva, napretka i upoznavanja nacionalne i lokalne povijesti.

Lokalna uprava mora racionalno, transparentno i efikasno trošiti proračunska sredstva kroz gradsku riznicu, objedinjavanjem javne nabave i osnivanjem Ureda za europske integracije i međunarodnu suradnju, pri čemu mora gradska uprava mora biti otvorena za sve građane, bez ikakve isključivosti.

Na području obrazovanja, sporta i kulture ključnim smatraju otvaranje novih obrazovnih programa u Visokoj zdravstvenoj školi, ali i u Srednjoj školi Pakrac kako bi se očuvalo radna mjesta i privuklo mlade ljude, potencijalno naše nove sugrađane. Učenicima srednje škole treba omogućiti besplatne udžbenike kako bi svi imali jednake uvjete, obrazložio je Krejči osnovne točke predizbornog programa svoje stranke.   

Poziv neodlučnima

Tamara Vujanić, drugopostavljena na listi, osvrnula se na dosadašnji tijek izborne kampanje sa zapažanjem da se ostali takmaci obraćaju uglavnom svom postojanom izbornom tijelu dok SDP poziva one neodlučne, najčešće nezadovoljne postojećim stanjem, da izađu na izbore i „neovisno o tome jesu li  zadovoljni dosadašnjim radom SDP-a, dadu glas SDP-u jer je to glas za demokraciju. Demokracija podrazumijeva da postoji opozicija, više različitih mišljenja, višestranačje što se u Pakracu ovakvim skromnim kandidiranjem gubi. Stoga je glas za SDP, glas za demokraciju“, rekla je SDP-ova kandidatkinja.

Tamara

Završavajući ovo obraćanje biračima Krejči je još jednom pozvao birače da u nedjelju izađu na izbore i podrže listu SDP-a za Gradsko vijeće Pakrac, ali i listu ove stranke za Skupštinu županije kao i njihovog kandidata Luku Samardžiju za župana jer je „lakše odvojiti pet minuta nego kasnije žaliti četiri godine za propuštenom prilikom da se nešto promijeni“.

Naglašavaju da je kampanja reducirana zbog trenutnog stanja u društvu te kao mjera štednje i da će rad u gradskom vijeću biti najbolja kampanja koja će omogućiti da sljedeći izbori budu demokratski u svakom smislu te riječi.