cijepljenje

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja županije sutra u lipičkoj sportskoj dvorani otvaraju novi punkt za masovno cijepljenje. Osigurano je više od 700 doza cjepiva Astra Zeneca pa će od 9 do 14 sati cijepiti pacijente koji su naručeni putem obiteljskih liječnika. No od 14 pa do 16 sati cijepit će se moći i građani Lipika i Pakraca koje se do sada nisu nigdje prijavili za cijepljenje pri čemu je potrebno ponijeti OIB i MBO (osobna i zdravstvena iskaznica), obavijestio nas je dr. Ivan Beluškov, koordinator za cijepljenje na području Pakraca i Lipika.

dr. Ivan Beluškov

Jučer je u pakračkoj sportskoj dvorani cijepljeno 730 osoba, a kako je cjepiva bilo više od prijavljenih, krajem predviđenog termina cijepljeni su i građani koji su došli bez prethodne najave.     

Danas je na županiji 209 aktivnih slučajeva oboljenja ili 13 manje nego jučer, što je ujedno i najmanje od 14. travnja kada ih je bilo 204. Od 184 testiranih, 20 je pozitivnih (11 posto), što je nešto manje od prosjeka posljednjih osam dana (13 posto).