aleja kestena 1

Krajem prošlog tjedna asfaltirana je u Aleji kestenova paralelna prometnica državnoj cesti D5 koja ide od ulaza u objekt Voda Lipik pa se spaja s izlazom na D5 malo prije benzinske postaje INE. U dužini od 212 metara i širine 5,5 metara bit će organiziran jednosmjerni prometni pravac za automobile i nastavak pješačko-biciklističke staze koja započinje pored rampe i ispred groblja te se iza benzinske postaje spaja s ovom prometnicom. 

Za iznos od 339.000 kuna iz gradskog proračuna, asfaltiranje je obavila tvrtka Ceste Bjelovar. Kako doznajemo od gradske uprave za njen puni završetak još je potrebno postaviti vertikalnu i horizontalnu signalizaciju te javnu rasvjetu, a u planu je na jesen i sadnja zelenila. Pješaci i biciklisti time su dobili sigurniju i komforniju mogućnost dolaska iz i za pravac Praulje, Krndije i Pilane, a osim ulaza u objekte Vode Lipik i gradskog komunalnog prostora stanovnici osam kuća na toj prometnici po prvi put će imati asfaltni prilaz svojim dvorištima i znatno sigurniji ulazak/izlazak na D5.

Ulica je izgrađena, osim asfaltnog sloja, još 2019. godine, ali se za asfaltiranje čekalo da na tom pravcu završe radovi na aglomeraciji.

aleja kestena 2