unnamed

Odlukom gradonačelnice Anamarije Blažević od 4. svibnja Grad Pakrac ima novu socijalnu uslugu koja se odnosi na sufinanciranje redovnog mjesečnog programa vrtića za djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima, a kojom će udomitelji ostvariti pravo na sufinanciranje 50 posto cijene vrtića.

Za ostvarenje prava potrebno je podnijeti zahtjev u gradsku upravu, Odsjeku za opće poslove i društvene djelatnosti, uz kojeg treba priložiti presliku Rješenja Centra za socijalnu skrb, potvrdu o upisu djece u vrtić i osobnu iskaznicu, a usluga će se podmirivati davatelju usluge, Dječjem vrtiću „Maslačak“ Pakrac.

Podsjetimo, udomiteljstvo je neinstitucionalni organizirani oblik skrbi kojom se djetetu pruža obiteljska skrb i odgoj u zamjenskoj, udomiteljskoj obitelji. Ono je u pravilu privremeno, dok se ne sredi situacija unutar obitelji ili ne donese odluka o trajnom zbrinjavanju djeteta ili odrasle osobe na drugi način; do završetka redovitog školovanja ili najduže godinu dana nakon završetka redovitog školovanja ako se ne može zaposliti, a najduže do 26. godine života.