vatrogasna vjezba 3 1024x614 c

Provjera sposobnosti tehnike i ljudstva uobičajena je vatrogasna svibanjska aktivnost koja svake godine na jednom mjestu okuplja 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik. Radi epidemioloških mjera lani nije održana tako da je zadnja bila u svibnju 2019. godine u Badljevini. Ove godine, ponovo će biti održana, ali zbog epidemioloških mjera u nekoliko svibanjskih vikenda, ne za sva društva na istom mjestu nego u šest grupa koje će činiti po dva ili tri vatrogasna društva iz susjednih naselja.

Tako će provjeru sposobnosti za takozvane mokre i tehničke intervencije, bez natjecateljskog karaktera, ove nedjelje u Omanovcu imati domaćin i DVD Badljevina, u Donjoj Obriježi domaćin i Veliki Banovac. U Dobrovcu će se okupiti vatrogasci DVD Filipovac, DVD Lipik i DVD Dobrovac, a u Poljani DVD Poljana, DVD Antunovac i DVD Marino Selo.

Iduće nedjelje u Gaju DVD Brezine, DVD Gaj i DVD Brekinska, dok šestu grupu čine DVD Pakrac i DVD Prekopakra za koje još nije utvrđen datum i mjesto održavanja.

Požar 1