banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Zanimljiva priča zavrtjela se oko pakračke  tvrtke Linteo, koja kao sestrinska tvrtka zagrebačkog „Umbra designa“ od listopada 2018. godine posluje u pakračkoj poduzetničkoj zoni i bavi se proizvodnjom promotivnih materijala tekstilne kategorije. Jučer su u Pakracu u prvom tzv. auditu, svojevrsnoj stručnoj procjeni, boravili predstavnici IGC Global Promotiona, međunarodnog velikana i predvodnika u svjetskoj promidžbenoj industriji, s ciljem sklapanja ekskluzivnog ugovora o proizvodnji. Ukoliko bi udovoljili vrlo rigoroznim zahtjevima stručne komisije, za ovu pakračku tvrtku to bi značilo nova radna mjesta uz znatno povećanje proizvodnje, ali i zagarantiran posao 365 dana u godini. O potencijalno svijetloj budućnosti razgovarali smo sa Srećkom Žuljem, direktorom Lintea.

IMG 8612

„Danas naša tvrtka ima 10 stalnih zaposlenika, a potpisivanje ugovora značilo bi znatno više posla i izrade promidžbenih materijala za njihove klijente, a to su između ostalih T-mobile, Loreal, Philips, Booking.com i sl. Isto tako, značilo bi to momentalno zapošljavanje 15 do 20 žena te prelazak na trosmjenski rad. Imamo strojeve koji nam to omogućuju, a ubrzo bi na red došlo i fizičko proširivanje u odnosu na sadašnji prostor. Ako potpišemo ugovor kupili bi i automatsku krojačnicu vrijednu 150 tisuća eura, ali to su već slatke muke. Važno je proći drugi audit koji je 17. svibnja“.

IMG 8628

Nadovezala se Ivana Žulj Knežević, iz sestrinske zagrebačke tvrtke koja je spomenula i realne hendikepe koji su i glavna tema audita, a to je odnos narudžbi i proizvodnih kapaciteta. U slučaju potpisa ekskluzive, ovdje bi se radili količine od 50 do 100 tisuća komada raznih jedinica, bez prava na pogrešku pa je razumljiva i eventualna skeptičnost stručne komisije. No, kako pakračka firma već ima iskustva u partnerskoj suradnji s IGC-om, zrače optimizmom oko uspostave konačne suradnje jer dosad su svojim proizvodima, osim kvalitetom izrade, privukli pažnju i rokovima isporuke koja su vrlo značajan segment u promo-branši.

IMG 8616

U službi podrške pakračkom Linteu jučerašnji prvi dan audita pratile su gradske i županijske delegacije koju su činili gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević, župan Alojz Tomašević, tajnik Županijske gospodarske komore Marko Dumančić, pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum te Vladimir Gazić, direktor pakračke razvojne agencije.

Predstavnicima IGC je osim kratkog predstavljanja potencijala tvrtke Linteo, upriličena video prezentacija ratom stradalog pa obnovljenog grada Pakraca, koju je komentirala Zrna Garača, viša stručna suradnica za gospodarstvo i EU fondove, objasnivši gostima i potencijal grada u poduzetničkom smislu. Uz razvoj obrtništva i gospodarstva kroz povijest do danas, naglašena je kontinuiranost gradske potpore poduzetnicima, naročito u novije vrijeme, a poseban osvrt bio je i na nekad jaku pakračku tekstilnu industriju prikazanu kroz Odjeću, odnosno Modernu.

IMG 8637

Od županijskih gostiju obratio se tajnik Županijske komore Marko Dumančić, kao i župan Tomašević koji je pakračkoj tvrtki poželio potpis vrlo vrijednog ugovora koji garantira nova radna mjesta. „Sklapanje ugovora sa svjetskim imenom bio bi glasan poziv i drugim investitorima da dođu u našu županiju“, zaključio je župan. Upoznavši prisutne s ulaganjima u poduzetničku infrastrukturu, završila  je gradonačelnica Blažević, naglasivši 200 godišnju lokalnu tradiciju obrtništva te izrazila želju da Pakrac ponovo bude na karti Hrvatske kao zdrav i poželjan centar poduzetništva.

IMG 8635

 

IMG 8627

Tomašević

IMG 8625

IMG 8623

IMG 8613

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić