groblje svi

Skromno i dostojanstveno, jučerašnjim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na lipičkom i pakračkom groblju te kod spomen obilježja na glavnom gradskom trgu u Pakracu, završeno je obilježavanje 26. godišnjice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ i Dana branitelja Grada Pakraca. Odavanju počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima nazočila su izaslanstva gradova Pakraca i Lipika, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević, predsjednika Gradskog vijeća Pakrac Miroslava Ivančića i ravnatelja uprave za financije u Ministarstvu regionalnog razvoja Davora Hušku, našim poginulim sugrađanima na oba groblja počast su odali i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, dogradonačelnik Slobodan Katunar te predsjednik Gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić.

ana i kasana

„Za Pakračane, ovo je važan datum iz bliske povijesti kojeg se sjećaju i mlađe generacije, i iako Pakrac u ratu nije pao, vojno redarstvenom operacijom „Bljesak“ on je u potpunosti oslobođen“, rekla je gradonačelnica Blažević i dodala da novim spomenikom braniteljima čuvamo spomen ne samo na „Bljesak“, nego i na „Oluju“, ali i na sve poginule, nestale, umrle hrvatske branitelje.

ivančić i ana

Uz sjećanje na dane pobjede i završetka „Bljeska“, Miroslav Ivančić čestitao je braniteljima Pakraca njihov Dan, spomenuvši da je ovih dana i 23. godišnjica smrti ratnog ministra Gojka Šuška koji je dao nemjerljiv doprinos u oslobađanju Zapadne Slavonije, ali i Pakraca.

Sveta misa za poginule branitelje služena je 1. svibnja u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

obitelji poginulih