dodjela ugovora

„Dobrodošle u svijet pomaganja starijima i nemoćnima, želim vam godinu dana novih poznanstava i osjećaja da činite dobro“, rekla je Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac u vijećnici kurije Janković prilikom današnje dodjele ugovora zaposlenicama na trećem projektu iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, koji će se u ukupnom trajanju od 18 mjeseci odvijati pod sloganom „Osmijeh za osmijeh“. Novih 20 žena tijekom 12 mjeseci će skrbiti o 120 krajnjih korisnika, nakon čega će im biti omogućena i besplatna dodatna edukacija kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.   

zaželi žene

Cilj projekta je, kao i u prijašnjim projektima iz poziva „Zaželi“, zapošljavanje teže zapošljivih skupina žena te njega i skrb o starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju. Vrijednost projekta je 1,85 milijuna kuna, pri čemu intenzitet potpore iznosi 100 posto, provodi ga Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac s partnerima Gradom Pakracem, HZZ-PU Požega te CZSS Pakrac, a projekt je pripremio LRA PCP Pakrac, izvijestila je voditeljica projekta Vlatka Jurina.

v.jurina

Puno uspjeha u radu zaposlenim ženama zaželjela je i gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši da korisnicima ponekad i topla riječ te sam dolazak druge osobe više znači od pomoći u kućanstvu, jer je većina njih sama, nemoćna i željna razgovora i društva. Naglasila je da je „Zaželi“ Gradu jako važan jer je još uvijek u tijeku projekt „Žena ispred vremena“ financiran iz istog poziva, kroz kojeg 35 žena skrbi o 210 krajnjih korisnika, što dovodi do ukupno 55 žena koje će brinuti o 330 korisnika. U planu je i nastavak ovog odlično prihvaćenog EU projekta zapošljavanja žena, odnosno „Zaželi - faza III“, koji bi trebao biti dugoročniji što znači da bi žene trebale biti zaposlene na najmanje tri godine, najavila je gradonačelnica.

danijela i ana