mlade obitelji

„Prošle godine Grad Pakrac je ovim programom u tri kruga natječaja potpomogao 44 mlade obitelji sa ukupno 500.000 kuna. Drago mi je da su mladi prepoznali ovaj program, interes je zaista velik i zbog toga ga nastavljamo i dalje“, rekla je jučer u vijećnici gradske uprave gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima gradske mjere Financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

martinelli i blažević

Ponovno mlade obitelji mogu podnositi zahtjeve za četiri različite mjere: kupnju građevinskog zemljišta, kupnju stambenog objekta, izgradnju stambenog objekta ili rekonstrukciju stambenog objekta. Do sada je zaprimljeno 15 prijava, od kojih je za 11 odobrena financijska pomoć u iznosu od oko 140.000 kuna. Četiri obitelji će pritom sredstva iskoristiti za rekonstrukciju kuće ili stana, dok se sedam mladih obitelji odlučilo na kupnju svoje prve nekretnine na području Grada Pakraca. U ovogodišnjem gradskom proračunu za ovu je mjeru, koja će trajati najmanje do 30. listopada, predviđeno 250.000 kuna, no u slučaju potrebe za dodatnim sredstvima ista će se pribaviti rebalansom proračuna.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je u zadnje vrijeme porastao promet nekretninama na području Pakraca, kao i broj doseljenih osoba. Čestitala je okupljenima na odvažnosti što su kupili nekretninu ili krenuli u adaptaciju, uz nadu da će neki od njih postati korisnici još jedne gradske mjere, Tri plus, kojom se potpomažu obitelji s troje ili više djece.

novi sugrađani