IMG 20210413 111206

Pred desetak zainteresiranih danas je u Poduzetničkom centru Pakrac održana informativna radionica u sklopu poziva "Usluge za MSP-ove  putem poduzetničkih potpornih insitucija (PPI)", tijekom koje su predstavljene gradske gospodarske poticajne mjere namijenjene postojećim i novim mikro, malim i srednjim poduzetnicima sa sjedištem ili registriranom poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Pakraca te OPG-ima. Mjere je predstavila Vanja Ražov, viša stručna suradnica PCP-a, a opširnije o njima može se pročitati na gradskoj web stranici (www.pakrac.hr).

IMG 20210413 111138

Drugi, sadržajniji dio radionice vodio je Zvonimir Miler, stručnjak za EU fondove i vlasnik poduzeća za savjetovanje u poslovanju. Miler je temeljito predstavio potencijal Pustolovnog aktivnog turizma smještajući ga konkretnim primjerima u regionalne i lokalne okvire. Predstavljajući usluge takvog oblika turističke ponude, Miler je ukazao na obližnje prirodne resurse, najavivši još javnosti nepoznate aktivnosti na afirmiranju blagodati Psunja kao buduće vrlo poželjne turističke destinacije. Posebno onim korisnicima željnim sadržajnijeg odmora od već uvriježenih, pomalo običnih ljetovanja ili zimovanja.

IMG 20210413 111558

Posebne aktivnosti na toj i takvoj afirmaciji, nastavio je Miler, provode se unutar Zajednica za pustolovni/aktivni turizam koja djeluje pri Sektoru za turizam Hrvatske gospodarske komore, a koje je on i osobno član. Ustvrdio je probitak i sve veću zainteresiranost za ovom turističkom granom  na kontinentu Hrvatske, s obzirom na to da je dosad, zbog prirode usluge, više bila rezervirana za primorje. Pustolovni aktivni turizam posljednjih je godina osobito prepoznat u svijetu. Brojke su u ekspanziji, a neokrznut je prošao i najteže razdoblje aktualne korona krize, čak naprotiv, dobivši u to vrijeme i brdo novih poklonika. Stoga, završio je, valja ga uz ponizno pristupanje prirodi razvijati, jer je podjednako dojmljiv potencijal i potrošača i resursa.

IMG 20210413 111126

IMG 20210413 111149