P1018107

Kako se i prognoziralo, Hajduk je u 17. kolu MŽNL Brod/Požega lako i uvjerljivo sa 7:0 pobijedio posljednjeplasiranu Kuzmicu i upisao treću pobjedu u nizu od četiri proljetna nastupa. Ujedno ovom je utakmicom završio mini ciklus od 3 utakmice protiv klubova s požeškog područja iz kojih je Hajduk izvukao maksimalnih 9 bodova. Sada slijede nešto teži ispiti jer su na redu brodske ekipe.

Pred praznom glavnom tribinom, ali osjetnom podrškom s javne površine, Hajduk je od početka utakmice preuzeo kontrolu igre, dok su slabi gosti iz Kuzmice u prvom poluvremenu tek povremeno prelazili centar, stvorivši pritom tek jednu ili dvije poluprijetnje. Hajduk ih je probijao uglavnom po desnoj strani odakle su navaljivali raspoloženi Grafina i Komljenović, a napade je konkretizirao u 19. minuti golom Zandone na ubačaj i prvu asistenciju Komljenovića. Na drugo njegovo dodavanje precizan glavom bio je Kovačić u 38. minuti i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno.
U drugom poluvremenu slijedi šou Alena Grafine, ponajboljeg Hajdukovca ove sezone. Najprije je u 58. minuti ukrao loptu nesmotrenoj gostujućoj obrani te asistirao Ditzmanu koji topovski trese mrežu s desetak metara za 3:0, da bi u razdoblju od 64. do 83. minute sam dotukao protivnika s četiri pogotka u nizu. Najljepši je bio onaj za 4:0 u kojem je solo driblingom nanizao nekoliko protivničkih igrača te potom neobranjivo poentirao. Ostale golove postigao je iz jedanaesterca koji je sam izborio, te kroz suradnju s jučer odličnim Kovačićem te već dokazanom klasom Petrovićem. Ne treba prešutjeti da gosti iz Kuzmice mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, jer da je bilo samo malo više koncentracije Hajdukovih igrača u završnici otišlo bi ovo i preko deset.

P1018123

Iako je ova pobjeda pokazala da Hajduk raste i da je trenutno u dobroj formi, za konkretniji sud ipak valja pričekati sljedeće utakmice koje donose i zahtjevnije protivnike. Hajduk je nakon nekompletnog 17. kola 5. na tablici s 26 bodova, a u 18. kolu u nedjelju (18. travnja) gostuje u Sibinju kod Mladosti. 
Danas smo bili izvrsni u svim segmentima igre što nam je i donijelo ovaj odličan rezultat. Rastemo iz utakmice u utakmicu i čestitam svim igračima na tome. Bili smo koncentrirani cijelu tekmu i to me veseli. Ponosan sam na njih jer pokazuju da su odlična ekipa unutar i van terena. Gostima čestitam na fer i korektnoj utakmici. Mi se okrećemo radu i treninzima za sljedeće kolo, komentirao je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.
Sastav Hajduka protiv Kuzmice: Putak, Komljenović (od 67’ Nikić), Kligl, Baškiera, Grubišić, Dupor, Dietzman (od 67’ Babojelić), Joščak (od 48’ Petrović), Grafina, Zandona (od 67’ Benković), Kovačić (od 67’ Čuljak).

P1018113