banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

feat poticaji

Na službenim stranicama Grada Pakraca gradonačelnica Anamarija Blažević je objavila Javni poziv poduzetnicima s područja Grada Pakraca na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po Programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva, što je višegodišnja praksa, osim lani kada je izuzetno zamijenjen takozvanim Covid programom koji je trebao pomoći poduzetnicima da nadoknade gubitke izazvane epidemiološkim mjerama.  

Kao i ranijih godina korisnici sredstava po ovom  Programu mogu biti postojeći i novi mikro, mali i srednji poduzetnici sa sjedištem ili registriranom poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Pakraca te obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Poticaji se provode kroz šest mjera: poticaji za zapošljavanje; poticaji za početak obavljanja registrirane djelatnosti; sufinanciranje troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu; sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora; sufinanciranje izrade projektne dokumentacije; sufinanciranje ulaganja u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti, unutarnjeg uređenja poslovnih prostora/radionice.

Svaki poduzetnik se može natjecati za svih šest mjera pri čemu se prizna dio troškova nastalih u razdoblju od 1. prosinca prošle godine do 30. studenog ove do kada će se zaprimati zahtjevi  ili do iskorištenja sredstava.

U ovoj godini u proračunu je za provođenje ovog programa predviđeno  650.000 kuna.

Lani je temeljom spomenutog Covid programa isplaćeno poduzetnicima poticaja ili sufinanciranja u iznosu od  850.000 kuna.

Cjelokupan Program, kao i Javni poziv s pripadajućom dokumentacijom i obveznim obrascima nalaze se na gradskoj službenoj internetskoj stranici, a zahtjevi se podnose isključivo u elektroničkom obliku na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u pisanom obliku u zatvorenoj omotnici poštom na adresu gradske uprave.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić