policija auto

Nakon izuzetno mirnog početka travnja, uključujući i uskršnje blagdane, pakračka policijska postaja je u jutrošnjem dnevnom izvješću Policijske uprave Požeško-slavonske prisutna neuobičajeno puno, s čak tri događanja.

Tako ističu da je nepoznati počinitelj, ili više njih, u razdoblju od 1. studenog lani do 31. ožujka ove godine u šumi vlasništva Republike Hrvatske, nedaleko Ožegovaca posjekao i otuđio više komada stabala graba, bagrema, trešnje, lipe, breze, bukve, johe, topole i hrasta kitnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima, protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Jučer u 8.50 sati, u prostorije Policijske postaje Pakrac je pristupio 33-godišnjak u vrijeme kada mu je izrečena mjera samoizolacije. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti za što je propisana novčana kazna od 8.000 do 15.000 kuna.

Također jučer oko 15.10 sati u Bolničkoj ulici ispred ugostiteljskog objekta, 42-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,35 promila narušavao javni red i mir na način da je vikao i vrijeđao 19-godišnjaka i pri tome oštetio kameru video nadzora ispred objekta. Kako je prijetila opasnost da će pod utjecajem alkohola nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Inače u prvih sedam dana kod nas po pitanju policijskog posla izuzetno mirnog travnja u dnevnom izvješću Pakrac se spominje još samo jednom kada je 1. travnja anonimni građanin policijskim službenicima predao 349 komada streljiva.