razgibavanje Large

Jutarnjom tjelovježbom na novouređenom trgu ispred zgrade gradske uprave, jučer je započeo program „Gea oprosti“ koji organizira Palijativni tim „LiPa“, s partnerima Gradom Pakracom i Srednjom školom Pakrac te drugim suorganizatorima. Profesor Mario Tušek i njegova ekipa iz Kluba ratničkih vještina ovom vježbom su ujedno obilježili Svjetski dan zdravlja s ciljem da ukažu svima na važnosti jutarnjeg razgibavanja za zdravlje organizma, doznajemo od Palijativnog tima.

Do 20. svibnja svi zainteresirani moći će sudjelovati u jutrovanjima, podnevanjima i povečerjima kroz razne radionice (zdrave prehrane, disanja, modeliranja gline…), ples i predavanja. Vrtićarci će već tradicionalno posaditi stabla prijateljstva u Gea parku, a učenici medicinske škole će na gradskoj tržnici mjeriti šećer i krvni tlak. Najavljena je kazališna predstava Kerekesh teatra na temu ekologije „Bibi i Bubi“, kao i promocija knjige Josipe Pavičić Berardini „Promatrači u zrcalu“. Zbog mogućih promjena, poželjno je pratiti stranice Palijativnog tima na društvenim mrežama.

Članovi i volonteri Palijativnog tima „LiPa“ već tradicionalno svake godine tijekom travnja i svibnja različitim aktivnostima žele skrenuti pažnju na dobra našeg planeta i kvalitetu okoliša te potaknuti ljude da počnu zdravo živjeti, razvijati zdrave navike i stilove života.

Fotografija: Palijativni tim "LiPa"

Gea oprosti