plin

Od jučer cijena plina za domaćinstva veća je za 1,17 posto, odgovorila je na naš upit Marina Majić Crnković,  direktorica komunikacija i marketinga tvrtke E.ON Plin koja je upravo jučer preuzela od Komunalca funkciju opskrbe plinom u domaćinstvima Pakraca i Lipika u obvezi javne nabave, o čemu smo pisali u veljači (vidi tekst u arhivi na našem portalu NOVOST U OPSKRBI PLINOM: Više brige Komunalcu, manje potrošačima).

Na naš upit iz hrvatske ispostava njemačke tvrtke E.On Plin sa sjedištem u Zagrebu su  odgovorili: „Hrvatska regulatovna agencija je donijela odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za opskrbljivače u obvezi javne usluge za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2021. godine. Sukladno navedenoj odluci, cijena plina u obvezi javne usluge za distribucijsko područje Pakraca Plina veća je za 1,17 posto od 1. travnja 2021., u odnosu na cijenu u prijašnjem razdoblju.

Svi kupci E.ON Plina na području Pakraca u travnju će poštom na svoju adresu dobiti dopis sa svim ključnim informacijama o početku naše suradnje, kao i ugovor za opskrbu plinom u obvezi javne usluge koji će biti potrebno potpisati. Prvi račun ćemo izdati u svibnju za potrošnju u travnju. Dakle, račune izdajemo na mjesečnoj bazi, a vaši sugrađani moći će ih podmirivati bez naknade na prodajnim mjestima Konzuma i Tiska”

Nude plin 9% jeftinije!?

U nastavku odgovora na naš upit njihova direktorica komunikacija navodi “… osim opskrbe plinom u obvezi javne usluge čija je cijena regulirana od strane HERA-e, E.ON Plin nudi mogućnost ugovaranja opskrbe plinom na tržišnoj osnovi. U ovom trenutku, naša tržišna cijena plina za distributivno područje Pakrac Plina niža je od cijene plina u obvezi javne usluge, i to za 9,11 posto. Treba istaknuti i da je u slučaju ugovaranja tržišne opskrbe cijena fiksna za cijeli ugovorni period i ne ovisi o budućim reguliranim cijenama koje određuje HERA. Više informacija o našoj tržišnoj ponudi vaši sugrađani na opskrbi plinom mogu dobiti od naše Službe za korisnike, pozivom na broj 0800 8777.”

*nsl foto: ilustracija