Alojzije Janković

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU će s ukupno 750 tisuća kuna nepovratnih sredstava sufinancirati modernizaciju dviju prometnica, po jednu u naseljima Pakrac i Novi Majur.

Za projekt izgradnje ulice Alojzije Janković - I faza sklopljen je ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom na 400 tisuća kuna, a za projekt sanacija dijela nerazvrstane ceste u Novom Majuru je dodijeljeno 350.000 kuna.

Ulica Alojzije Janković je sadašnja makadamska prometnica u dužini od 305 metara koja istočno od gradskog stadiona spaja križanje ulica Andrije Hebranga i Policije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s križanjem ulica Vukovarska i Osječka. Kako je rekla Marija Čar, voditeljica odsjeka za stambeno-komunalne poslove gradske uprave riječ je o projektu procijenjene ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna koji bi se izvodili naredne tri godine. Ovisno o sredstvima koja u ovoj godini osigura Grad, bit će obavljeni pripremni i zemljani radovi, postavljen gornji sloj i uređena oborinska odvodnja i kanalizacija.

U Majuru se već radi

Sanacija dijela nerazvrstane ceste u Novom Majuru, takozvane „zimske dionice“ podrazumijeva izvođenje pripremnih i zemljanih radova te asfaltiranje i uređenje oborinske odvodnje na ovoj prometnici na kojoj se zbog uništenosti, promet motornim, a osobito teretnim vozilima, odvija otežano. Pripremni radovi na njenoj sanaciji je izvođač, obrt Vlade Amića, već započeo i prvih oko 600 metara, što je oko dvije trećine ukupne dužine i vrijednosti oko 620.000 kuna, trebaju biti završeni do 1. svibnja ove godine.  

Ugovore o dodjeli ovih bespovratnih sredstava je Marijanu Šircu, dogradonačelniku Pakraca, 19. ožujka u Zagrebu uručila ministrica Nataša Tramišak.

Marijan Širac ugovor