pobjednička ekipa

Kvizom znanja „(Ne)poznati Pakrac“, održanim sinoć u gradskoj vijećnici kurije Janković, Muzej grada i Gradska knjižnica u suradnji s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik, uključili su se u obilježavanje Dana grada Pakraca.

dragovoljci

U skromnijem izdanju koje je okupilo tri ekipe i uz poštivanje epidemioloških mjera, petnaestak ljubitelja kvizova okušalo se u znanju kroz 55 pitanja koja su se temeljila na poznavanju pakračke povijesti, od najpoznatijih sugrađana, ulica i građevina, sve do događaja iz novije povijesti i svakodnevnih pakračkih tema. Borba je bila neizvjesna do samog kraja, a u veseloj i opuštenoj atmosferi jednosatnog kviza, najuspješnija je bila ekipa „ADTM“ koju su činili učitelji pakračke osnovne škole, drugoplasirani su bili članovi „Hrvatske ekipe“, a treće mjesto pripalo je ekipi „Dragovoljci“. Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje na ovom nimalo laganom kvizu, za što su nagrađeni prigodnim nagradama organizatora i sponzora.

hrvatska ekipa

Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice, istaknula je zadovoljstvo jučerašnjim kvizom uz želju da se iduće godine okupi još veći broj natjecatelja koji mogu na zabavan i zanimljiv način naučiti ponešto o bogatoj pakračkoj povijesti.

monika i jelena