U 28. izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca najboljim sportašem Grada Pakraca u 2020. godini proglašen je nogometaš Hajduka Alen Grafina. Najbolji mladi sportaš je kuglač Slavonskog Banovca Jan Štampf, a titulu najboljeg sportskog djelatnika u prošloj godini ponio je Mario Lopar, aktualni predsjednik Rukometnog kluba LiPa. 

IMG 4452

Ovogodišnji laureati izabrani su među ukupno 15 predloženih kandidata u tri navedene kategorije, a prema glasovima 18 klubova članova Sportske zajednice.

Grafina je laskavu titulu najboljeg sportaša osvojio s 37 glasova dovoljnih za pobjedu u konkurenciji planinarke Branke Ečimović (predlagač PD „Psunj“), kuglača Alberta Jiraseka (KK „Slavonski banovac“), rukometaša Andrije Kruckog (RK „Lipa“), streličara Tomislava Nemeta (SK „Kuna“) te odbojkašice Martine Zec ( OK „LIPA Volley“).

Alen je dugogodišnji igrač Hajduka u kojem je uz povremene prekide, počevši od 2006. godine prošao sve uzrasne kategorije. Danas je neizostavni član i ponajbolji igrač seniorskog tima te najbolji klupski strijelac koji nerijetko donosi prevagu na utakmicama. Nogometni kvalitet prepoznat je i u međužupanijskim granicama jer je prema glasovima čitatelja proglašen najboljim igračem MŽNL Sl.Brod/Požega.

Najboljim mladim sportašem Grada temeljem pristiglih glasova ocijenjen je Jan Štampf, kuglač Slavonskog Banovca koji je predložen zajedničkom kandidaturom matičnog kluba i KK Sloga Prekopakra. On je s uvjerljivih 55 bodova nadjačao predložene konkurente u sastavu: Niko Čuljak (predložio NK Hajduk), motorist Jure Kos (MK Pakrac Lipik) te rukometašica Gabriela Madžarević (RK LiPa).

Iz Janove kandidature vidljivo je da ovaj šesnaestogodišnjak ostvario vrijedne sportske domete u međužupanijskim kuglačkim natjecanjima gdje je pojedinačno osvojio četiri zlata i dva srebra. No rezultat karijere ostvario je prošle godine kad se okitio naslovom državnog prvaka u kategoriji U18.

IMG 4425

Vrijedan naslov najboljeg sportskog djelatnika u 2020. godini odlazi u ruke Maria Lopara, predsjednika RK Lipa. On ga je s 50 od mogućih 90 bodova osvojio u konkurenciji Davora Lenčea (MK Pakrac-Lipik), Tomislava Luksetića (KK Slavonski Banovac) te Slavka Vuića (NK Hajduk). U obrazloženju Loparove kandidature navodi se da aktualni predsjednik obavlja i trenerske funkcije u mlađim uzrastima, a nesebičan rad i kvalitetan karakter doprinose pozitivnom ozračju u klubu i oko njega.

Nagrade najboljim pojedincima uručili su Sadmir Delihodžić, predsjednik SZGP, Vladimir Gazić, direktor LRA PCP te gradonačelnica Anamarija Blažević.

U ime nagrađenih obratio se najiskusniji od njih Mario Lopar: „Hvala klubu na kandidaturi, hvala svima koji su glasali za mene. Ovo tradicionalna nagrada Lista i Sportske zajednice nama sportašima i sportskim djelatnicima samo je potvrda ispravnog puta i rada, kako nas tako i naših sportskih kolektiva.“

IMG 4448

Najbolji sportaš grada Grafina je dodao da je njemu kao najboljem sportašu nagrada veliki vjetar u leđa u još uvijek mladoj karijeri te se nada kako nije i posljednja. Pritom nije zaboravio zahvaliti i suigračima iz Hajduka jer bez njih, kako je rekao, ove nagrade ne bi bilo.

Čestitavši pojedinačno pobjednicima, ali i svim kandidiranima u ovogodišnjem izboru, gradonačelnica Blažević je, pred dvadesetak nazočnih uzvanika, izrazila zadovoljstvo dostignućima pakračkih sportaša te iskoristila priliku prisjetiti se i nedavno preminulog Siniše Karačića, nositelja priznanja za sportskog djelatnika za 2018. godinu. „Ova epidemija nam je uzela neke vrijedne ljude iz područja sporta. Upravo je naš Siki dokaz da su među nama živjeli i žive veliki sportaši i ljudi. Sigurna sam da bi pozdravio i ovogodišnji izbor najboljih“, kazala je Blažević te završila kako Grad prepoznaje taj entuzijazam i financijski čvrsto stoji iza lokalnog sporta i sportaša. 

IMG 4442

Na kraju podsjetimo, kao i prethodnih šest godina ovogodišnji izbor Pakrački list provodi u suradnji sa SZGP, uz koju sportske nagrade osigurava LRA PCP, izdavač Pakračkog lista.

Sportaši 2020. godine izabrani su postupkom primjenjivim od 2018. godine. Svaki klub član Sportske zajednice temeljem Javnog poziva objavljenog u medijima te službenog dopisa odaslanog svim članicama SZGP, mogao je poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno prijedlog za svog ili tuđeg člana, pod uvjetom da je stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova, uz kratko obrazloženje rezultata i drugih sportskih aktivnosti i iskazane kvalitete u 2020. godini.

U NASTAVKU POGLEDAJTE FOTOGALERIJU 

IMG4457
IMG4455
IMG4454
IMG4452
IMG4448
IMG4444
IMG4442
IMG4440
IMG4439
IMG4438