bager žlica

Tijekom veljače izvođači radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji ugradili su novih 1765 metara kanalizacijskih cjevovoda čime su od početka radova (lanjski lipanj) ukupno ugradili 15.865 metara što je 32 posto od ukupno ugovorenih 49.768 metara. Pored toga, u veljači su ugradili 85 novih kanalizacijskih kućnih priključaka ili ukupno 543, proizlazi iz njihovog mjesečnog izvješća kojeg prosljeđuju formalnom investitoru Vodama Lipik.

Na sustavu vodoopskrbe u siječnju su ugradili novih 1647 metara cjevovoda i 127 vodomjerna okna, čime su došli ukupno na 22.345 metara ugrađenih cjevovoda i 464 vodomjernih okana ili 61 posto ukupno ugovorenih 36.370 metara.

U dosadašnjem dijelu izvođenja projekta obavljeno je radova u vrijednosti nešto više od 55 milijuna kuna od 146,7 ugovorenih milijuna (bez PDV-a) što je 38 posto. Potrošeno je 398 dana ugovorenog roka, ili 47 posto od ukupno ugovorenog roka od 851 dana s tim da se vrijeme roka obračunava od 27. veljače, odnosno 30 dana od potpisa ugovora između investitora i izvođača, a ne od 1. lipnja kada su stvarno počeli radovi.   

Aglomeracija cijevi

Prema izvješću, osim ugovaratelja Gorenjske gradbene družbe Kranj na tim poslovima je sudjelovalo i nadalje još sedam tvrtki podugovaratelja. Oni su zajedno koristili ukupno 194 radnika različitih profila, od inženjera do geodeta, montera, armirača, tesara, vozača, strojara… Za potrebe izvođenja radova, pedantno navodi izvođač u svom mjesečnom izvješću, tijekom siječnja su koristili 29 različitih bagera i rovokopača, 16 različitih kamiona te više različitih valjaka i ostalog strojnog parka. I kod ljudstva i kod strojeva su u pitanju brojke vrlo slične onima iz siječnja.

U ožujku planiraju ugraditi još bezmalo 2600 metara kanalizacije i 3000 metara vodovodnih cijevi.

Kako nas je izvijestio Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, na tjednim koordinacijama izvođača, investitora i gradskih uprava je najavljeno za početak travnja, ne računajući ono malo obavljeno krajem prosinca, i početak asfaltiranja raskopanih prometnica.