PUP svi

Javno izlaganje uz stručno obrazloženje Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pakraca održano je jučer u vijećnici kurije Janković. Uz nazočnost dvadesetak osoba, uglavnom predstavnika mjesnih odbora i različitih stručnih institucija prijedlog Prostornog plana uređenja Grada Pakraca su obrazložili izrađivači, javna ustanova Zavoda za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije na čelu s voditeljem Mladenkom Soldom.

U uvodnom izlaganju Marija Čar, voditeljica odsjeka za stambeno komunalne poslove gradske uprave, je istaknula da je izvorni važeći Prostorni plan na snazi od 2005. godine, a ovo su mu treće izmjene koje za cilj imaju udovoljavanju u međuvremenu nastalim potrebama poduzetnika i građana te usklađivanje sa zakonskim izmjenama. Predložene izmjene uglavnom se odnose na prenamjenu pojedinih parcela i usklađivanje sa stvaranim stanjem na rubnim gradskim područjima, odnosno pojedinim ruralnim naseljima.

Zainteresirani čimbenici svoje primjedbe na Plan koji mogu vidjeti u digitalnom izdanju na internetskoj stranici Grada, odnosno u papirnom u gradskoj upravi, mogu pismeno dostaviti do 19. ožujka.

Nakon toga prijedlog Plana šalje se na odobrenje u Ministarstvo graditeljstva, a u konačnosti na usvajanje u gradsko vijeće.   

PUP soldo