10532911

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izvijestila je Nikolina Janković, glasnogovornica PU Požeško-slavonske.

Jučer je  temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražena obiteljska kuća na području Lipika u kojoj prebiva 26-godišnjak te je pronađena puška, automatska puška, ručno rađena puška, šest pištolja, kućište mine, trotilski metak 500 g (eksploziv), dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, dvije inicijalne kapisle ručnih bombi, 1335 komada streljiva i lovačkih patrona raznih kalibara te više komada raznih dijelova oružja. Također je pronađena manja količina cannabis marihuane.

Protiv 26-godišnjaka slijedi  kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, priopćuju iz policije.

U našem tiskanom izdanju za veljaču smo ponosno izvijestili da je u prva tri tjedna veljače u pet navrata pojedinačno ili u grupi od tri građana pakračkoj policiji devetero građana predalo ukupno pet ručnih bombi, 1104 komada različitog streljiva, dvije puške i šest patrona za puške, 2 kilograma plastičnog eksploziva, 25 detonatorskih kapisli i dva metra detonirajućeg štapina. To je i brojem sudionika i količinom predanog naoružanja/eksploziva vjerojatno mjesečni rekord unazad više godina. Cijeli taj mjesečni uspjeh nadmašen je jučer u Lipiku u pretresu samo jedne obiteljske  kuće.

*naslovna foto: ilustracija (Google.hr)