banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Završen je postupak kandidiranja za sportaša godine, najboljeg mladog sportaša i sportskog djelatnika Grada Pakraca za 2020. godinu, koji već tradicionalno 28. godinu provodi Pakrački list, a zadnjih šest u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pakraca. Na javni poziv za kandidiranje odazvalo se devet klubova koji su kandidirali 15 kandidata iz osam sportova: nogomet, rukomet, kuglanje, streličarstvo, motocross, planinarstvo, ribolov i ženska odbojka čime je ovo do sada najmasovniji odaziv.

sportaš grada

Detalj s izbora sportaša 2019. godine

Kandidati za sportaša grada za 2020. godinu su (abecednim redom prezimena i klub koji ih je kandidirao): planinarka Branka Ećimović (PD „Psunj“), nogometaš Alen Grafina (NK „Hajduk“), kuglač Albert Jirasek (KK „Slavonski banovac“), rukometaš Andrija Krucki (RK „Lipa“) streličar Tomislav Nemet (SK „Kuna“), odbojkašica Martina Zec (OK „Lipa volley“).

U konkurenciji za mladog sportaša (rođenih nakon 1. 1. 2003. godine) su: ribolovac David Čatak (ŠRD „Pakrac“), nogometaš Niko Čuljak (NK „Hajduk), motocrossist Jure Kos (MK „Pakrac“), rukometašica Gabrijela Madžarević (RK „Lipa“) i kuglač Jan Štampf (KK „Slavonski banovac“ i KK „Sloga“).

U konkurenciji za sportskog djelatnika kandidirani su: Davor Lenče (MK „Pakrac), Mario Lopar (RK „Lipa“), Tomislav Luksetić (KK Slavonski banovac) i Slavko Vuić (NK Hajduk).

Sagledavajući kandidature, osim što su najmasovnije u odnosu na sve prethodne godine što nas veseli, jer znači da su priznanja prihvaćena i visoko vrednovana kao i sustav izbora, imamo tri žene/djevojke, odnosno po prvi put i dvije kandidatkinje za najbolju sportašicu/sportaša i već smo imali slučajeva u kojima su izborom pobijedile svoje muške kolege; streličarka Zvjezdana Drašner (2017. godine), ribolovkinja Vesna Radanović (2011. i 1997.) kickboxerica Tihana Jirasek (2006. i 2008.)

Neke od ovogodišnjih kandidata u sve tri kategorije su njihovi klubovi kandidirali prethodnih godina, ali nitko do sada nije bio nagrađen nekim od tih priznanja što znači da bez obzira tko u konačnosti bude izabran, to će mu biti prvo ovakvo priznanje. Kandidati za mlade sportaše su u godištima kada će moći biti kandidirani još i dogodine, a neki i duže. Što se tiče kandidata sa sportskog djelatnika, riječ je sve o kandidatima koji su u sportu godinama i zasigurno su dobro poznati pakračkim sportašima i ljubiteljima sporta.

Kako to u sportu uglavnom biva, pobijediti može samo jedan. No već i sama kandidatura svakom od kandidata treba biti priznanje i pokazatelj da u njegovom klubu cijene njegove rezultate i rad.

Sustav izbora je isti kao i prethodnih godina. Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice, će ovog vikenda elektronskom poštom svim članovima Sportske zajednice, a riječ je o 18 klubova, poslati glasački listić sa sportskom biografijom kandidata onako kako su objasnili svoju kandidaturu predlagači. Do 5. ožujka klubovi trebaju elektronskim putem glasovati na način da onome koga smatraju najboljim daju pet bodova, drugoplasiranom tri, a trećeplasiranom jedan bod.

Objava rezultata i uručivanje priznanja predviđeno je u sklopu programa obilježavanja Dana Grada za 16. ožujka.

Najbolji sportaš Pakraca u 2019. godini, u našoj identičnoj ovakvoj anketi, je bio motocrossist Josip Tessari, njegov klupski kolega Stefan Lenče je izabran za najboljeg mladog sportaša, dok je najboljim sportskim djelatnikom volonterom u prošloj godini proglašen Vladimir Tessari.

nagrađeni sportaši 2020

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.