G0020332 1 Large 1024x614 c

Sportska zajednica Grada Pakraca, uobičajeno za ovo doba godine, je objavila na svojoj i službenoj stranici Grada Javni poziv za sufinanciranje potreba za sport Grada Pakraca za 2021. godinu kojim poziva sportske udruge, članice Zajednice, na predaju prijedloga programa/projekta koji doprinose zadovoljenju javnih potreba u sportu na području Grada Pakraca za 2021. godinu.

U skladu s proračunom Grada za ovu godinu ukupna raspoloživa sredstva po ovom pozivu iznose 720.000 čime su identična lani planiranim. No kako je lani uslijed epidemioloških mjera smanjena natjecateljska aktivnost klubova te je otkazan ili umanjen dio sportskih manifestacija, od planiranog iznosa je realizirano oko 580.000 kuna, rekao je tajnik Domagoj Ajman.

Pozivom se predviđa sufinanciranje do ukupno 20 projekata, pri čemu je najmanji mogući iznos sufinanciranja tisuću, a najveći  350.000 kuna.  Pravo na kandidiranje imaju isključivo klubovi članovi Sportske zajednice Grada Pakraca kojih je u ovom trenutku 19, a mogu kandidirati projekte koji se odnose na redovni rad udruga uključujući redovan sustav natjecanja, rekreativne aktivnosti te ostale aktivnosti usmjerene ka promociji sporta i zdravog načina života.

Rok za predaju prijave po ovom Javnom pozivu na propisanim obrascima s obveznim prilozima, što je vidljivo iz sadržaja poziva, traje do 5. ožujka.