marihuana droga ili lijek e1592301341594 1024x614 c

Dvije prekršajne i jedna kaznena prijava protiv triju mlađih osoba rezultat su pretraga dva stana u Pakracu i jednog u Lipiku koji su u utorak obavili djelatnici PU Požeško-slavonske, izvješćuje u današnjem  priopćenju Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave.

 

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policija je pretražili dva stana na području Pakraca u kojima boravi 20 godišnjak i pronašli cannabis marihuanu, bijelu praškastu materiju i digitalnu vagu. Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“.

Temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru policijski službenici su pretražili  stan u Pakracu u kojem prebiva 24-godišnjak i pronašli cannabis marihuanu, bijelu praškastu materiju i dvije biljke cannabisa. Također je na području Lipika pretražena obiteljska kuća u kojoj prebiva 21-godišnjak u kojoj su pronađeni kristalni prah, cannabis smola, cannabis marihuana, psilocibin, metalna drobilica i digitalna vaga. Protiv 21-godišnjaka i 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izvješćuju iz policije.

*foto: Ilustracija