kopanje Šenoina scaled 1024x614 c

Tijekom siječnja izvođači radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji ugradili su novih 1160 metara kanalizacijskih cjevovoda čime su od početka radova (lanjski lipanj) ukupno ugradili 14.100 metara što je 28 posto ukupno ugovorenih. Pored toga u siječnju su ugradili 50 novih kanalizacijskih kućnih priključaka ili ukupno 458, proizlazi iz njihovog mjesečnog izvješća koji prosljeđuju formalnom investitoru Vodama Lipik.

 

Na  sustavu vodooposkrbe u siječnju su ugradili novih 1668 metara cjevovoda i 23 vodomjerna okna, čime su došli ukupno na 20.698 metara ugrađenih cjevovoda i 337 vodomjernih okana ili 57 posto ukupno ugovorenih.

Prema izvješću, osim ugovaratelja Gorenjske gradbene družbe Kranj na tim poslovima je sudjelovalo još sedam tvrtki podugovaratelja iz Kalinovca, Gornjeg Stupnika, Kutjeva, Kutine, Zagreba i Ljubljane.  Oni su zajedno koristili ukupno 182 radnika različitih profila, od inženjera do geodeta, montera, armirača, tesara, vozača, strojara. Na žalost pakračkih vozača  u siječnju nisu koristili asfaltere kojih je u prethodnom mjesecu bilo angažiranih petero. U siječnju su koristili 18 radnika više nego u prosincu.

Za potrebe izvođenje radova, pedantno navodi izvođač u svom mjesečnom izvješću, tijekom siječnja su koristili 28 različitih bagera i rovokopača, 10 valjaka, 14 komprimacijskih uređaja („žaba“),   16 različitih kamiona, četiri dempera (manja teretna vozila), dva traktora i dva miksera za beton što približno odgovara voznom i strojnom parku koji su koristili i u prosincu kada je neko vrijeme u pogonu bio i jedan  finišer za asfaltiranje.