grupa učenika scaled 1024x614 c

Od jučer na nastavi u školi je svih 609 učenika pakračke Osnovne škole braća Radić, potvrdila nam je ravnateljica Sanja Delač.  Niti među učenicima niti među zaposlenicima nema osoba u izolaciji ili samoizolaciji pa je sve vraćeno na nastavu na takozvani A model, kako je i počela jesenas ova školska godina.

To podrazumijeva da svi zaposlenici nose maske, a od u učenika na nastavi stariji razredi, dok mlađi samo za kretanje po zajedničkim prostorima. Distribucija prehrane je organizirana djelomično u kuhinji, djelomično po učionicama, slobodne aktivnosti se odvijaju samo unutar istog razreda, kao i školska natjecanja iz raznih znanja i vještina. U odnosu na uobičajeni raspored jedina je izmjena u područnoj školi u Prekopakri gdje zbog malih učionica na katu, nastava se održava u dvije smjene.

Povratkom u školu su zadovoljni svi: i učenici i nastavnici i roditelji, a nama je najvažnije da su najzadovoljniji sami učenici koji ističu da im je nastava u školi puno lakša nego na daljinu. Mi se nadamo i skorom dolasku lijepog vremena što će nam omogućiti i određene aktivnosti u našem dvorištu i vrtu, a priželjkujemo da ovim modelom, ne samo završimo ovu školsku godinu, nego i da nam epidemiološko stanje omogući povratak u normalu u potpunosti, kaže ravnateljica Delač.