Luka Krivačić iz Prekopakre, sin Andreje i Marka prva je pakračka beba rođena u ovoj godini, u jutarnjim satima 2. siječnja. U skladu s epidemiološkim mjerama obitelj Krivačić  je prijepodne nakon povratka iz rodilišta pred kućom dočekala pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i darivala s ogromnom košarom s higijenskim potrepštinama i odjećom te poklon bonom u iznosu od tisuću kuna.

 

Luka je rođen prirodnim putem s težinom od 3250 grama i dužinom  od  50 centimetara i drugo je dijete obitelji Krivačić. Od prije dvije godine imaju kćer Doris.  Otac Marko je policajac u PP Pakrac, a majka Andreja fizioterapeutkinja u Domu veterana u Lipiku.

Prva beba uopće rođena u ovoj godini u pakračkoj bolnici, nepuna četiri sata nakon ponoći, je curica s novljanskog područja i nju je jučer darivao župan Alojz Tomašević. Inače u prva dva dana ove godine  je u pakračkoj bolnici rođeno čak šest beba pravilno geografski raspoređene, osim s područja Novske i Pakraca i iz Lipika i Daruvara.

Prošla godina je bila treća za redom s porastom broja poroda u pakračkoj bolnici i lani je rođeno 497 beba, 42 dvije više nego 2019. (455), odnosno 71 više nego 2018. (426). Inače najviše djece u pakračkom rodilištu u jednoj godini ovom stoljeću je rođeno 2016.  – 505.

U prethodne tri godine prvorođene bebe s pakračko-lipičkog područja su bile curice, tako da je Luka  nakon više godina prvo rođeno muško dijete.