Bozicno_darivanje.jpg

S dvije teže prometne nesreće u kojima je teže ili lakše ozlijeđeno sedam osoba je na pakračkom području započela prometna 2021. godina, izvješćuje jutros Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske. Već prvog dana nove godine, oko 14 sati na Bučju je 35-godišnji vozač, koji je upravljao motociklom marke „Ducati“ njemačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći 35-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 

Jučer oko 14 u Kraguju, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka, dolaskom do zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena kao i 21-godišnja putnica iz „Mazde“ i troje putnika iz „Volkswagena“ starosti 11, 20 i 22 godine. Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.

Tijekom novogodišnjeg vikenda policija bilježi  i bijeg s mjesta prometne nesreće u  Filipovcu.

Kontrolom prometa tijekom tog vikenda policija je na županiji utvrdila 53 prekršaja, od čega se 29 prekršaja odnosilo  na nepoštivanja dopuštene brzine kretanja,  sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Predao tisuću komada streljiva

U petak 1. siječnja  u Pakracu u Ulici Matice hrvatske na livadi u blizini nogometnog igrališta djeca su pronašla ostatak tromblonske mine za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

Posljednjeg dana prošle godine u Pakracu je anonimni građanin policijskim službenicima predao tisuću komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja, a dan ranije u blizini Subocke na zapuštenoj njivi, 46-godišnjak je pronašao ostatak protuoklopne rakete zaostale iz Domovinskog rata.