Zajedno-do-zdravlja.jpg

U Požegi je 11. prosinca održana završna konferencija projekta „Zajedno do zdravlja” vrijednog 34 milijuna kuna, kojemu je nositelj bila Opća županijska bolnica Požega. Zbog epidemije koronavirusa i strogih epidemioloških mjera, skup je održan online.

 

Projektna sredstva su u cijelosti osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a kroz njega su izgrađene i opremljene dnevne bolnice (pedijatrija i internističke djelatnosti) te uređen prostor za jednodnevne kirurgije. Građevinski radovi obuhvaćali su prostor od 1750 četvornih metara. Ravnatelj požeške zdravstvene ustanove dr. Željko Glavić projekt je ocijenio važnim za razvoj same bolnice, ali i neprocjenjivim za građane koji koriste njene usluge.

"Projekt je na tragu suvremenih kretanja u bolničkom zdravstvu Europske unije i mijenja oblik pružanja zdravstvenih usluga u bolničkom sustavu. Omogućava prelazak sa stacionarnog liječenja na usluge dnevne bolnice, odnosno na daleko brže modele pružanja zdravstvenih usluga u bolnici. Zbog većeg broja usluga koje se mogu napraviti, smanjit će se liste narudžbi, manje će se čekati na one pretrage za koje se možda čeka i predugo. S druge strane povećat će nam se kvaliteta usluga, jer preko 17 milijuna kuna uloženo je u medicinsku opremu, i upravo je to značajno promijenilo mogućnost dijagnostike i liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Požegi“, izdvojio je Glavić.

"Nakon prvog projekta kojeg smo završili, energetske obnove same bolnice koji je vrijednosti preko 20 milijuna kuna, završavamo i ovaj koji je u vrijednosti oko 34 milijuna kuna te dobivamo jednu uređenu i opremljenu bolnicu sa kapacitetima dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije na čemu smo zahvalni svima.", rekla je ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat i naglasila kako je ovo njihov najveći projekt koji su do sada završili i da PANORA trenutno radi na oko 90 projekata u provedbi vrijednosti oko 450 milijuna kuna.

Uz župana Alojza Tomaševića, zadovoljstvo projektom istakao je pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška potvrdivši njenu punu podršku ovakvim projektima koji dolaze iz Slavonije, jer oni puno znače za život, opstanak i ostanak stanovnika na tom području.