subvencion.krediti.jpg

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je 16. prosinca Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2021. godini sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima s pripadajućim obrascem Prijave.

 

Tekst Javnog poziva i obrazac Prijave se mogu skinuti na web stranicama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na linku: https://sduosz.gov.hr/vijesti-8/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-stambeno-zbrinjavanje-u-2021-godini-sukladno-zakonu-o-stambenom-zbrinjavanju-na-potpomognutim-podrucjima/1334.

Ukratko, pravo na stambeno zbrinjavanje kroz ovaj program ostvaruju građani i njihove obitelji koji na području RH nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu useljivu obiteljsku kuću ili stan pod uvjetom da tako što nisu prodali ili darivali unazad 15 godina, odnosno nemaju stambeni objekt adekvatne površine i nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca.

Pravo na stambeno zbrinjavanje podrazumijeva najam obiteljske kuće ili stana u državnom vlasništvu, darivanje građevinskog zemljišta, darivanje građevinskog materijala.

Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja, a one se podnose na propisanom obrascu nadležnom upravnom tijelu županije u zgradi pakračke „općine“ gdje zainteresirani mogu potražiti dodatne informacije ili pojašnjenja u odnosu na informacije koje su dobili na navedenom linku.