Pedijatar dr. Nenad Peić prvi je zaposlenik pakračke bolnice, a možda i uopće Pakračanin cijepljen protiv koronavirusa. Njega je danas oko 13 sati, niti sat vremena nakon dolaska prvih doza iz Požege, cijepio uz nadzor liječnika specijalist magistar sestrinstva Tihomir Jovanović, a tom činu su prisustvovali i ravnateljica Marina Major te glavna sestra bolnice Đurđica Stokić.

Kako je rekao dr. Peić želio se je javno cijepiti kako bi kao zdravstveni stručnjak poslao svima poruku o nužnosti cijepljenja, ali i svojim kolegama koji nisu bili na covid odjelu i stoga su u dilemi o nužnosti toga čina u borbi protiv ovog zla.

Svaka cijepljenja osoba dobiva karton s osobnim podacima s kojim će za tri tjedna doći po drugu dozu. Razmak između cijepljenja dvije osobe je 15 minuta za koje vrijeme cijepljena osoba ostaje pod nadzorom liječnika.

U to vrijeme se pred ambulantom u prizemlju zgrade bolnice nakupilo drugih zaposlenika različitih profila, ponajviše s covid odjela koji čekaju na redu za cijepljenje, tako da danas i sutra će biti potrošeno svih 40 doza cjepiva protiv Covida-19 tvrtki Pfizer i BioNTech koji su došli iz Požege. Prema najavi, sutra bi trebalo biti cijepljeno i 10 zaposlenika pakračkog dijela Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Na covid odjelu pakračke bolnice danas je 18 pacijenata ili šest manje od prošlotjednih rekordnih 24. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 483 slučaja zaraze korona virusom, 446 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 37 osoba je hospitalizirano.